Projecten Zorgplein Brunssum

Zorgplein Brunssum

Algemeen

Zorgplein Brunssum is een multifunctioneel kantoorgebouw. Het heeft een vloeroppervlakte van 9.500m2 en is door Aannemersbedrijf Jongen gerealiseerd in twee fasen. In de eerste fase zijn de eerste- en tweedelijnspatiëntenzorg bijeen gebracht in een gebouw met een royale en centraal gelegen ontmoetingsruimte, het Atrium. In de tweede fase zijn 32 woningen gebouwd.
De disciplines in de eerstelijnsgezondheidszorg zijn onder meer een apotheek, enkele huisartsenpraktijken, ergotherapie, fysiotherapie, verloskunde, een tandheelkundig centrum en logopedie. Atrium Medisch Centrum is met poliklinische behandelingen en een afdeling diagnostiek de partner in de tweedelijnszorg. Verder is voorzien in een horecagelegenheid en zijn er diverse multifunctionele ruimtes voor onder andere workshops, cursussen, vergaderingen , informatiebijeenkomsten en overige activiteiten.  Bij de hoofdingang is een bushalte en een taxistandplaats aanwezig. De achterzijde van het zorgplein is gereserveerd voor een open parkeerdek. De verwachting is dat ca. 1.100 bezoekers uit Brunssum en omgeving dagelijks het Zorgplein Brunssum aandoen.

Feiten en cijfers
  • Multifunctioneel kantoorgebouw
  • Atrium verbindt de vier bouwdelen
  • Installatie gebaseerd op VRF
  • Entree is eye-katcher
  • Aangemeld bij Bewuste Bouwers (score 29,5 punten)
  • BREEAM-NL 3 sterren
Samen Slimmer Bouwen

Het waardenhuis van project Zorgplein Brunssum geeft goed weer wat het hogere doel was waar het aan moest bijdragen. Ook geeft het waardenhuis weer welke doelstellingen zijn gehaald / beoogd zijn op financieel en operationeel gebied, maar ook op het gebied van klant en processen en mens en cultuur.

Contactpersoon