Projecten Media Markt in Duiven

Media Markt in Duiven

Algemeen

In opdracht van Media Markt heeft Bouwontwikkeling Jongen een nieuw pand ontwikkeld voor de consumentenelektronica keten. De bouw van het pand is uitgevoerd door bouwcombinatie Aannemersbedrijf Jongen Venlo en Veluwezoom Verkerk.

“In 2012 gingen we voor Media Markt op zoek naar een locatie in Duiven”, vertelt projectmanager Hugo Krewinkel. “Al snel ging de voorkeur uit naar woonboulevard De Nieuwgraaf, die op een zichtlocatie aan de snelweg ligt. De locatie op het bedrijventerrein betreft een solitaire plek direct aan de in- en uitgang van de woonboulevard.” Na de locatiekeuze is Bouwontwikkeling Jongen in gesprek gegaan met de gemeente en de grondeigenaar. Samen met de gemeente is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat eind 2013 onherroepelijk was. Op dat moment werd ook de verstrekte omgevingsvergunning onherroepelijk.

Feiten en cijfers
  • Winkelpand van ca. 4.600m2 bestaande uit twee lagen
  • Winkelruimte, kantoren en magazijn
  • Levendig gevelbeeld
  • Vroegtijdige en naadloze afstemming tussen huurder, architect, constructeur, ontwikkelaar, installateur en aannemer
Samen Slimmer Bouwen

Vanaf het begin is goed de samenwerking opgezocht met de klant, de gemeente, VolkerWessels-bedrijven en advies- en bouwpartners. Hierdoor is de bouw sneller opgeleverd met een erg hoge klanttevredenheid (ambassadeursscore = NPS 9).

In maart 2014 zijn de bouwwerkzaamheden van start gegaan. Het pand is opgetrokken uit een staalconstructie, waaraan de hellingbaan gekoppeld is. Tegen het stalen skelet is een geïsoleerde aluminium vliesgevel gemonteerd. Het dak bestaat uit betonnen kanaalplaatvloeren met gietasfalt eroverheen. Krewinkel: “het project is vanaf de voorbereidingsfase uitgevoerd volgens de LEAN-gedachte. Bij deze werkwijze gaat het erom onnodige handelingen weg te nemen en productieprocessen zo veel mogelijk te stroomlijnen. Dit, in combinatie met de goede samenwerking met de gemeente, heeft ervoor gezorgd dat we binnen de gestelde deadline konden opleveren.  Op 31 oktober 2014 zaten onze werkzaamheden erop. Op 19 februari 2015 is de Media Markt in Duiven open gegaan.”

Contactpersoon

Hugo Krewinkel — Bouwontwikkeling Jongen

Locatie

Cartograaf 3 – 6921 EZ Duiven